Notaris Spanje

Als u in Spanje een huis wil kopen, komt er nogal wat bij kijken:

Om te beginnen kunt u het beste een makelaar inschakelen die aangesloten is bij de officiele API of GIPE en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft. De meeste makelaars vragen een commissie tussen de 3 en 5%.

Om de aankoop te starten heeft u uw paspoort en NIE-nummer (ofwel fiscaal nummer bij de overheid) nodig. Dit Nienummer kan via uw makelaar geregeld worden. U heeft tevens een Spaanse bankrekening nodig, met uw paspoort en Nienummer kunt u die gemakkelijk zelf openen.

Read more


Port Calpe

In deze regio is er veel te doen: U kunt naar Benidorm met haar vele pretparken, golfbanen, witte stranden en restaurants. Hier heeft u ook veel vermaak in de diverse bars en night clubs met live optredens van diverse artiesten. In het oude centrum vind u de bekende Tapas straatjes, waar u van de ene naar de andere tapabar kunt voor een tapa en een cava.

Altea heeft een prachtige oud centrum, met haar typisch Spaanse kerkplein waar diverse restaurants met hun terrassen op uitkijken. Hier vind u ook diverse bijzondere winkeltjes, waar u langs kunt slenteren. Altea heeft ook een prachtig aangelegde boulevard waar je een ruime keuze hebt aan zowel Spaanse als Internationale Keukens.

Read more


Paella in Calpe

Voor Spanjaarden is eten een belangrijk onderdeel van de dag. Met name de lunch op zondag wordt uitgebreid genuttigd. Men vind hier typische Spaanse gerechten, zoals Paella, Tapas en Gazpacho, maar de Spanjaarden zijn ook bekend om hun verse visgerechten. Calpe is door haar vele Belgische bezoekers en residenten bekend om haar Restaurants met de befaamde Belgische keuken. U vind hier ook vele Restaurants uit andere landen die hun typische gerechten voorschotelen.

Read more


Calpe - Costa Blanca - Spanje

De Costa Blanca ontleend haar naam aan de vele witte bloesems afkomstig van de amandelteelt. Het ligt in het zuid-oosten van Spanje en heeft een kustlijn van 200 kilometer met prachtige witte stranden. Leukante zetelt in Calpe, ofwel in het Costa Blanca Noord gedeelte, welke door haar schitterende kustweg van Altea naar Denia wel het mooiste gebied in de provincie Alicante genoemd mag worden.

De Costa Blanca heeft winter temperaturen, beter dan welk ander Europees land, met een gemiddelde van 16 graden. Met de milde winters en de warme zomers bied dit gebied aan vele overwinteraars, vakantiegangers en residenten een heerlijke plek om van te genieten. De hartelijke Spanjaarden en hun gastvrijheid zorgen voor een ontspannen, veilige omgeving waarbij iedereen zich welkom voelt.

Read more