Calpe - Costa Blanca - Spanje

De Costa Blanca ontleend haar naam aan de vele witte bloesems afkomstig van de amandelteelt. Het ligt in het zuid-oosten van Spanje en heeft een kustlijn van 200 kilometer met prachtige witte stranden. Leukante zetelt in Calpe, ofwel in het Costa Blanca Noord gedeelte, welke door haar schitterende kustweg van Altea naar Denia wel het mooiste gebied in de provincie Alicante genoemd mag worden.

De Costa Blanca heeft winter temperaturen, beter dan welk ander Europees land, met een gemiddelde van 16 graden. Met de milde winters en de warme zomers bied dit gebied aan vele overwinteraars, vakantiegangers en residenten een heerlijke plek om van te genieten. De hartelijke Spanjaarden en hun gastvrijheid zorgen voor een ontspannen, veilige omgeving waarbij iedereen zich welkom voelt.


Leave a Reply